Technika jednoručného backhandu

Možnosti zdieľania

Typickým príkladom sú hráči ako Wawrinka, Federer, Gasquet či Dimitrov. Ide o menej vídaný úder, preferuje ho minimálne množstvo hráčov.

Držanie úderu je najčastejšie polozápadné (Dimitrov, Federer) alebo západne, napr.. Wawrinka používá takmer klasické východné držanie

Pripravná fáza a náprah:

Náprah začína vytočením celého tela a hrajúcej paže(mierne pokrčená v lakti) zo základného postavenia. Následne sa ruka zdvihá do výsky ramien a hltava rakety až niekde na úroveň hlavy. Nehrajúca ruka pridržiava raketu v krčku. Náprah je dokončený mohutným vytočením trupu a ramien.

Úderová fáza, zásah loptičky:

Hráč vykročí väčšinou pravou nohou proti loptičke(často cez pätu), nohy sú v kolene pokrčené, raketa pod loptičku. Tesne pred úderom začína raketa stúpať, paža sa v lakti napne, hlava rakety je za zápästím a akceleruje do úderu. Nehrajúca ruka smeruje do protipohyhu hrajúcej.

Dokončenie úderu :

raketa sa pohybuje smerom nahor, hlava rakety je nad zápästím, obidve paže dokončujú pohyb, horná polovica tela sa často pretáča až do čelného postavenia, lavá noha robí úkrok do strany (umožnenie návratu smerom do stredu dvorca).

Po dobu úderu je telo držené vertikálne s minimálnim pohybom hlavy.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *