Technika forehandu

Možnosti zdieľania

Forhend (z angl. forehand) je zväčša jednoručný úder, ktorý začína náprahom na pravej strane tela (u hráča, ktorý drží raketu v pravej ruke) alebo na ľavej strane (pre hráča ľaváka). Ruka s raketou potom pokračuje smerom k letiacej loptičke, po údere ruka pokračuje na ľavú (u praváka) alebo pravú (u ľaváka) stranu tela. Forhend sa zväčša hrá, keď loptička smeruje na stranu na ktorej držíme raketu.

Príprava a náprah – žačinam pohybom lakťa + vytočením nohy ktora je bližsie k loptičke (pohyb dozadu a mierne hore) za súčasného vytočenia ramena (ruku k zatiahnutiu rakety dozadu), hlava rakety je nad úrovňou lakťa (vysoký náprah). Otvorené postavenie nôh.

 

Úderová fáza, zásah loptičky – raketa začína smerovať dolu, pokrčené nohy sa šponujú v kolenách – švih po dráhe zospodu nahor, lakeť zatiaľ v blízkosti tela. Plocha rakety je po celý čas mierne zavretá, tesne pred zásahom začína dráha rakety stúpať. Telo je tesne pred úderom v dokonalej rovnováhe.

 

Zásah loptičky – pohľady smerujú do kontaktu s loptou (nie do bodu umiestnenia loptičky), nohy sú v otvorenom postavení (90%), napínanie kolena + pravý bok.  Váha je prenášaná do dráhy rakety.

 

Dokončenie úderu – dôležite je pozvolne dokončovaie uderu smerom vpred a hore, (paža medzi lakťom a ramenom je rovnobežná so zemou. Pokročilí hráči by sa mali snažiť ísť s úderom čo „najďalej“ a tlačiť rameno a pažu smerom k loptčke.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *